Zorana Radmilovića 12-14
11271 Beograd

+381(11) 22 83 200

Korpa : 0,00 RSD

Chiavalon

Chiavalon

Ex albis je ekstra devičansko maslinovo ulje dobijeno od autohtonih sorti maslina: vodnjanske buže i crnice, istarske bjelice i moražole. Miris je intenzivan i vrlo prefinjen, obogaćeno je elegantnim notama divlje cikorije, artičoke i suvog voća na kraju. Ukus je intenzivan i složen, odlikuju ga bogati balzamični tonaliteti mente, ruzmarina, žalfije i izražene note slatkog badema. Gorčina i pikantnost su obuhvatni i lepo izraženi. Odlično se slaze i obogaćuje mešane salate, predjela od mahunastog povrća, čorbe od vrganja, ribu na žaru, mariniranom tunjevinom, crvenim i belim mesom, i uz raznovrsne sireve. Može se poslužiti čak i uz desert, najbolje uz sladoled od vanile ili uz čokoladne kolače.

Prema Sandijevim saznanjima i ispitivanjima, da bi se izvukao maksimum iz maslina, one se trebaju ranije obrati i u roku od 4 do 6 sati preraditi, što je totalna suprotnost od onoga što se tradicionalno radilo. Zdrav plod, ubran kada je maksimalno jedna trećina ploda promenila boju, prerađen istog dana u savremenom pogonu za prerađivanje maslina koji radi hladnim postupkom i pod kontolisanim pritiskom, daje maslinovo ulje baš onakvo kakvo je bilo u plodu, nepromenjeno, neoksidisano, sa velikim procentom polifenola, koji su izraziti antioksidansi. Imajući sve te faktore u vidu može se slobodno reći da ekstra devičansko maslinovo ulje nije samo običan začin, već i lek.

Nakon prerađivanja svakako je čuvanje bitan faktor u proizvodji. Pošto su kvalitetnom maslinovom ulju glavni neprijatelji svetlost, temperatura i kiseonik, Sandi ga čuva u podrumu u inox tankovima, pod konstantnom temperaturom od 16°C i pod internim gasom koji onemogućava pristup kiseoniku i samim time sprečava oksidaciju.

Neki proizvodi iz Chiavalon programa