Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fashions/public_html/wp-content/themes/fashionsapori/functions.php:292) in /home/fashions/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/lib/Core/LanguageManager.php on line 49
Savršenstvo ukusa - Sapori Group

Zorana Radmilovića 12-14
11271 Beograd

+381(11) 22 83 200

Korpa : 0,00 RSD

Savršenstvo ukusa

Kompaniju illy je 1933 godine osnovao Frančesko Illy, a tradiciju je nastavio njegov sin Ernesto. Današnji predsednik je Andrea Illy, čime su održali tradiciju u tome da firma bude porodična, iako je narasla na globalne razmere.

illy kafa prži se u 3 najčešća oblika: normal, tamno pržena i bez koefeina.

illy ima tradiciju od preko 80 godina, postojanja i proizvodnje isključivo espresso kafe. illy je pronašao put do zadovoljnih klijenata koji mogu uživati u mešavini 100% arabike u preko 140 zemalja sveta.

Limenka se tradicionalno koristi još od početka proizvodnje, dok se tek sredinom 70-ih došlo do saznanja zašto je taj način pakovanja najbolji, shvaćeno je da on samo doprinosi tome da kafa dobije svoj pravi ukus.

Kafa kao biljka ima 2 vrste koje rastu u svetu:

Robusta

koja se uzgaja na nižim nadmorskim visinama, lošijeg kvaliteta i sa većim postotkom kofeina, izražene gorčine sa ukusom gume, paljevine.

Arabica

karakteriše je uzgoj na višim nadmorskim visinama zbog čega je teže uzgajati. Glavne prednosti su nizak postotak kofeina, te izbalansiran odnos citrusnih nota i gorčine uz aromu: voća, čokolade, karamele, itd.

illy Kafa Karakteristike

100% arabika kafa – mešavina 9 vrsta najbolje uzgajane i izabrane kafe (kafa se bere sa 9 lokacija u svetu, Brazil je prisutan u najvećem procentu, oko 60%).

 • izbor kafe se vrši zrno po zrno
 • ima do 4 puta manje kofeina od ostalih kafa na tržištu (zdravija je po srce)
 • ima jedinstveno pakovanje pod pritiskom gasa koji ne dopušta gubitak kvaliteta ukusa i mirisa, bez obzira na vremenske uslove
 • koristeći 6,8 grama kafe za jedan espreso uvek dobijete izvrstan espreso
 • kafa je hlađena nakon prženja hladnim vazduhom, pa ne oksidira i ne gubi na težini

Ho.Re.Ca

illy pakovanje za horeku (Hoteli;Restorani;Kafići) ima 3 kilograma, i u kombinaciji sa dobro obučenim baristom dobija se najbolji mogući espresso koji kafa može da ponudi. Osim limenke od 3 kg, u ponudi su aparati i kapsule prilagođene tom aparatu (ESE illy – Easy Sistem Espresso), koji ne zahteva eksperta baristu, a nivo kvaliteta kafe se ne gubi.

Pri ulasku u saradnju sa nama, na raspolaganju dobijate ne samo najbolju kafu na tržištu, već i obuku u našem trening centru, gde se može saznati svaki detalj o kafi i aparaturi, servisnu podršku 24/7, kao i konstantnu kontrolu kvaliteta kafe. Espreso illy je najbolji kada se služi u illy šoljicama, koje su već dostigle nivo umetnosti, te stoga nastojimo da svaki lokal u kome smo prisutni ima illy prepoznatljive šoljice

Saznajte više

illy Office Program Mitaca

illy je svoje poslovanje prilagodio i ljubiteljima svoje kafe koji žele na poslu da piju najbolji espresso, i oformio specijalan odeljak firme za taj segment potrošača koji se zove Mitaca.

Mitaca u svojoj ponudi ima najkvalitetniju arabika kafu, kao i čajeve vrhunskog kvaliteta, pakovanu u kapsule koje podržavaju samo naši aparati Mitaca – i4, i5 i i6. Pakovanja kafe su u kutijama od po 100 kapsula, i aparati su u mogućnosti da pripremaju sve napitke:

 • kapućino
 • espreso bez mleka
 • espreso sa mlekom
 • toplu čokoladu
 • čaj
 • makijato
 • late makijato
Saznajte više

illy Home

Segment poslovanja koji je u velikom porastu u illy kompaniji – najbolji espreso kod Vas u domu. Varijacije su razne, postoje već tradiocionalna pakovanja od 250 grama, u raznim oblicima: kafa u zrnu, mlevena kafa, filter kafa, instant kafa i kafa u kapsulama za kućnu upotrebu – iperespresso MIE kapsule sa pratećim aparatima koji daju mogućnost pripreme savršene kafe (X7, X9 i Y3) bez ikakvog predznanja.

Popijte najbolji kapućino ili espreso u svojoj ličnoj režiji.

Saznajte više