Zorana Radmilovića 12-14
11271 Beograd

+381(11) 22 83 200

Korpa : 0,00 RSD

Sommeliers

Sommeliers

Godine 1973., profesor Klaus J. Riedel bio je prvi čovek koji je istraživanjem došao do zaključka da sva svojstva koja vino ima u sebi najviše dolaze do izražaja kada se konzumiraju iz adekvatno oblikovane čaše. Došlo se do filozofije koja i dan danas krasi Riedel: oblik prati funkciju. Upoređivanjem svojstva vina kada se pije iz drugih čaša, zaključak je da razlike nisu u nijansama, već velike. Plod tog rada je kolekcija Sommeliers, koja je samo nastavak serije inovacija koje je Riedel pokrenuo, između ostalog i katalog iz 1961. godine, koji je takođe prvi u istoriji proizvodnje čaša predstavio ponudu čaša različitih dimenzija i oblika. Nije potebno biti ekspert za vina da bi se primetila razlika između Riedel čaša i običnih vinskih čaša. Sommeliers kolekcija pravi se od kristala, ručnom metodom usnih duvača u Austriji.

Coca Cola

Veritas

Riedel Veritas je savršena kombinacija šarma ručno pravljenog stakla sa konstantnošću preciznosti koju samo mašina može da postigne. Ova kolekcija obuhvata Riedelov potpis na više oblika, između ostalog Old World, Syrah/Shiraz i Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Riesling i Viognier/Chardonnay.

Vitis

Kolekcija datira iz 2007. godine. Vitis, sama linija po sebi želi ljudskim čulima da pruži dodatnu mogućnost uživanja. Ideja je vino koje se pije doživi maksimalnu transformaciju svog DNK na ljudski jezik, i prenese kvalitet ukusa na pravi način. Svako piće pojedinačno je destilovano tako da se na različitoj regiji jezika oseća drugačije. Vitis pruža taj luksuz i mogućnost da se taj osećaj punog ukusa doživi na pravi način. Takođe, sam dizajn i arhitektura čaše dovodi do male igre sa svetlošću, dimenzija boje vina dobija na jačini na specijalan, skoro umetnički način.

Vinum Extreme

Vinum extreme kolekcija nastala je 2000. godine, u želji da se isprati nauka napredovanja vina. Želja je bila da se kvalitet vina isprati adekvatnim oblikom, iz kojeg bi se ukus maksimizirao, u cilju prenošenja poruke vina na pravi način. Vinum extreme kolekcija se proizvodi od kristala, ručno, metodom duvača stakla u Bavariji, Nemačka.

Vinum

Vinum kolekcija datira iz 1986. godine. Predstavlja prvu kolekciju u istoriji koja je proizvedena na mašini. Čaše nisu dobile svoj oblik i dizajn za dizajnerskim stolom, već u laboratorijama, gde su se do nedogleda degustirala vina iz raznih oblika, dok se za svako vino nije došlo do idealnog dizajna. Trenutak uživanja u čarima vina počinje sa pravim izborom čaše.

Heart to Heart

Serija je dizajnirana u želji da se ljudska osobina davanja i poklanjanja dovede do savršenstva. Kutije su izuzetno lepog i kvalitetnog dizajna.

Accessories