Zorana Radmilovića 12-14
11271 Beograd

+381(11) 22 83 200

Korpa : 0,00 RSD

Sommeliers

Sommeliers

Godine 1973., profesor Klaus J. Riedel bio je prvi čovek koji je istraživanjem došao do zaključka da sva svojstva koja vino ima u sebi najviše dolaze do izražaja kada se konzumiraju iz adekvatno oblikovane čaše. Došlo se do filozofije koja i dan danas krasi Riedel: oblik prati funkciju. Upoređivanjem svojstva vina kada se pije iz drugih čaša, zaključak je da razlike nisu u nijansama, već velike. Plod tog rada je kolekcija Sommeliers, koja je samo nastavak serije inovacija koje je Riedel pokrenuo, između ostalog i katalog iz 1961. godine, koji je takođe prvi u istoriji proizvodnje čaša predstavio ponudu čaša različitih dimenzija i oblika. Nije potebno biti ekspert za vina da bi se primetila razlika između Riedel čaša i običnih vinskih čaša. Sommeliers kolekcija pravi se od kristala, ručnom metodom usnih duvača u Austriji.

Veritas Restaurant

Riedel Veritas je savršena kombinacija šarma ručno pravljenog stakla sa konstantnošću preciznosti koju samo mašina može da postigne. Ova kolekcija obuhvata Riedelov potpis na više oblika, između ostalog Old World, Syrah/Shiraz i Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Riesling i Viognier/Chardonnay.

Extreme Restaurant

Kolekcija koja dominira svojoj dijamantskom arhitekturom, i izražen ugao pod kojim tečnost izlazi iz čaše, ekstreman, po čemu je kolekcija i dobila ime.

Restaurant XL

Kolekcija je specifična kolekcija, namenjena za Cabernet Sauvignon, Syrah, ili delikatni Pinot Noir. Na stolu izgledaju veoma atraktivno, i linija je jedna od najvećih po dimenzijama u ponudi Riedela.

Wine o Tumbler

Unikatna kolekcija čaša.

Ouverture

Kolekcija koja je posebnu pažnju posvetila potrebi ugostitelja za što lakšim serviranjem i čuvanjem čaša, bez velikih rizika od loma, ili gubitka kvaliteta. Naravno, akcenat sa vrhunskog dizajna i maksimalne posvećenosti detaljima nije promakao ni ovoj liniji Riedela.

O Restaurant

Unikatna kolekcija čaša, spona između tradicije i trendova.

Degustacione

Linija dizajnirana da izbalansira između vrhunskih čari vina i konstantne potrebe ugostitelja za snižavanjem troškova.

Swirl

Swirl kolekcija je spona između tradicije i trendova. Čaše se lako drže, pića u njima su oku izuzetno privlačna, i sam doživljaj kvaliteta dobija sasvim novu dimenziju.